Speelgoed voor Baby's: Ontdek de Ideale Keuzes van Maand tot Maand

Artikel 5 van 9

Speelgoed voor Baby's: Ontdek de Ideale Keuzes van Maand tot Maand

Een kleintje, super speciaal, maar het geeft je vast ook vragen. Tussen de luiers en de slapeloze nachten door zijn er van die momenten waarop je je afvraagt: "Wat vind mijn baby nou echt leuk en hoe kan ik hem of haar helpen groeien en ontdekken?"

Nou, het antwoord is eigenlijk heel simpel: speelgoed! De beste knuffel van je kleintje ben je natuurlijk zelf, maar het uitdagen van je mini met een beetje speelgoed kan geen kwaad. Dus laten we eens kijken wat er past bij het aantal maanden van een kleintje.

0 tot 3 maanden: De "Oh kijk, een spiegel!" fase

Oké, die eerste drie maanden zijn natuurlijk een beetje wennen en zijn voor je baby echt de maanden van het ontdekken van de zintuigen. Horen, voelen, ruiken en proeven? Die kleintjes zijn gefascineerd door ALLES! Knuffels en spiegeltjes zijn perfect. En het is toch ook super schattig zo'n lief babytje die denkt dat zijn eigen spiegelbeeld een vriendje is? En de knuffels, lekker zacht en lief. Misschien wel een speendoekje als knuffeldoekje, zodat je kleintje het speentje altijd in de buurt heeft. 

Denk bij deze fase ook aan rammelaars met een leuk geluidje, knisperboekjes en muziek mobieltjes voor boven het bedje of de box. 

In deze periode kan je kleintje enkel zwart wit zien, dus ga het liefst voor speeltjes waar een beetje contrast in zit.

3 tot 6 maanden: De "Ik kan nu dingen vastpakken!" fase

Dit is zo'n heerlijke periode, de periode waarin je kleintje begint te ontdekken dat die handjes daadwerkelijk kunnen grijpen! Een speelkleed met allemaal texturen en eventueel een babygym zodat ze lekker zelf kunnen oefenen. Ook leren ze nu hun hoofdje omhoog te houden en te rollen.

Ga voor speelgoed dat geluid maakt om de zintuigen goed te ontwikkelen. En je baby kan in deze fase kleuren zien, dus ook kartonnen boekjes met kleurtjes zijn nu interessant.

6 tot 12 maanden: De "Ik kan alles aanraken!" fase

Oké, dus nu begint de echte pret! Onze kleine ontdekkingsreizigers zijn klaar om de wereld te veroveren. Stapeltorens, ballen, en boekjes met flapjes - ze zijn er klaar voor! En laten we de bijtspeeltjes niet vergeten, een redder in nood voor die tandjes die doorkomen. Ze leren nu ook om te kruipen en om te gaan zitten en te gaan staan. Ze trekken zichzelf overal aan op. Een loopwagentje en blokkenbak zijn nu ook echt leuke speeltjes.

Speelgoed voor de eerste verjaardag: Poppenpret!

Een mijlpaal om te vieren, de eerste verjaardag van je kleintje! En om dat te vieren zijn er een aantal favoriete cadeautjes. Een loopfiets, duplo maar onze tip is toch wel een pop. Ook onze kinderen kregen voor hun eerste verjaardag een pop en dit is altijd erg goed in de smaak gevallen.

Poppen zijn niet alleen leuk en schattig, maar ze kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden, empathie en verbeeldingskracht. Ze kunnen je kleintje vertrouwen geven om samen de wereld te ontdekken. Het ideale cadeautje dus voor op het verjaardagscadeautje voor je kindje.

En denk je nou, maar ik heb een jongen? Ook voor jongens heb je stoere jongenspoppen en ze worden alsmaar populairder. Voor een jongen is het natuurlijk ook leuk om een stoere vriend te hebben!

Waar moet je verder op letten?

  • Check altijd of het speelgoed veilig is. Scherpe randen? Kleine onderdelen? Lange touwtjes? Controleer het goed.
  • Kies speelgoed dat past bij de ontwikkeling van je baby. Te makkelijk of te moeilijk is gewoon niet leuk.
  • Varieer met speelgoed dat verschillende zintuigen prikkelt. Geluiden, texturen en bewegingen.
  • En hoe moeilijk het ook is. Laat af en toe wat kleurtjes toe. Want we willen allemaal de perfecte gestijlde kamertjes, maar het is voor je kleintje ook heel belangrijk om kleurtjes te herkennen. 

Ga op ontdekkingstocht en laat die kleintjes de wereld veroveren!

© 2017 - 2024 One of it | sitemap | rss